Öne Çıkanlar İsmail Oral Ayşe Özdemir Esma Çolak Mehmet Yüzer

Bu haber kez okundu.

Eğitimlerimize ilk olarak Tavşançalı beldesinde başladık

Yer:  Tavşançalı  Eş-Pi Düğün Salonu

Tavşançalı  beldesindeki eğitimin ilk ayağına belediye başkanı,meclis üyelerinden bazı isimler,kulu basınından temsilciler ve beldenin önde gelen kişilerinden oluşan yaklaşık 30 kişilik bir gurup katıldı. Açılış konuşmasını  ve ilk eğitimi  proje ekibinden  Dr.Zekeriya Mızırak yaptı. Mızırak konuşmasına projenin amacı kapsamı ve yöntemi hakkında genel bilgiler vererek başladı. Daha sonra Türkiye’nin bulunduğu konumuyla  demoğrafik ve stratejik yapısı hakkında bilgiler verdi.Özellikle genç  ve üretken nufusu  ile ilgili bazı saptamalarda bulundu. Eğitimin önemine dikkat çeken Mızırak kız çocuklarınında bu konuda önemsenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Daha sonra  eğitimci Mevlüt Yıldırım  islamın evliliğe bakışı ile ilgili geniş ve kapsamlı  bir sunum yaptı.Nikahın  anlamı,önemi,islam dininde evliliklerin kurulması,yürütülmesi ve sonlandırılması  hususlarını ayrıntılı olarak hadislere ve ayetlere dayanarak açıkladı. Boşanmanın bir hak olduğunu ama mecbur kalmadıkça kullanılmasının hoş karşılanamadığını belirtti. Kız çoçuklarının evlenmelerinde ailelerinden önce kendilerinin fikriinin alınması hususunu hadisden örnek vererek açıkladı.

Üçüncü olarak Uzman Psıkolog Nilgün Yamaner ailenin önemini, toplumdaki yerini açıkladıktan sonra aile içindeki iletişim hakkında açıklamalarda bulundu. Eşlerin birbirlerine bakışlarını çoçukların bundan nasıl etkilendiklerini anlattı. Küçük çoçukların belli bir yaşta  ailede anne ve babayı rol model olarak aldıklarını  ve bu dönemlerde aile içi huzurun ilerde bu çoçukların hayata bakışlarını olumlu etkileyeceğinin altını çizdi.

Dr  Gökhan Yalçın  beden sağlığı konsunda genel açıklamalarda bulundu. Özellikle belli bir yaştan daha sonra vucud egzersizlerinin önemli olduğunun altını çizdi. Daha sonraki derslerde bu egzersizleri uygulmalı olarak yapılacağını belirtti.

Son olarak Psıkolog danışman Fatma Güllüoğlu ise  aile eğitimlerinin temel amacını bu eğitimlerdeki  beklenen  alt amaçlarını açıkladı. Çoçukların güven konusundaki eksikliklerinin ilerdeki hayatlarında özellikle evlilik hayatlarında karşılaşabilecekleri  sorunlar üzerinde durdu.

Daha sonra  soru cevap kısmına geçildi. Katılımcıların  yoğun ilgi gösterdikleri  ve son kısmı ınteraktif şekilde geçen toplantı bir sonraki eğitimde buluşmak üzere sonlandırıldı.

Anahtar Kelimeler:
Tavşançalı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner376

banner375